2016. január 1., péntek

Bajkeverő majom torta

Az én pici kislányom ma 3 éves. 🙂 Sokáig gondolkoztunk, hogy milyen legyen idén a tortája, mert az utóbbi két hétben minden nap másfélét kért. 🙂 Aztán a bajkeverő majom lett a nyerő, mert mostanság ő a nagy kedvenc. 🙂 Az nem volt kérdés, hogy csokis lesz, mivel a kisasszony enyhén szólva is csoki függő. 🙂 Szóval elkészült a nagy mű, megvan a nagy öröm, úgyhogy mindenki elégedett. 🙂 Boldog szülinapot kincsem! 🙂

Bajkeverő majom torta

Hozzávalók:

A fondanthoz:
  • 210 g pillecukor
  • 70 g vaj
  • 1 ek víz
  • 450 g porcukor
A piskótához:
  • 3 tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g tejföl
  • 80 g vaj
  • 250 g liszt
  • 15 g sütőpor
  • 1 csipet só
A krémhez:
  • 600 ml habtejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 70 g porcukor
  • 150 g étcsokoládé
  • 3 púpozott ek Nutella
Elkészítés:

A fondanthoz felolvasztjuk a pillecukrot. Egy műanyag edényt vastagon kikenünk vajjal, és azt a fakanalat is alaposan bekenjük, amivel keverni fogjuk.



Az edényt a mikróba tesszük másfél percre 800 watton, fél percenként kivesszük és átkeverjük a pillecukrot.
Ha szükségesnek érezzük, tehetünk bele egy pici vizet, nekem 1 ek ment bele.


A pillecukorhoz adjuk a porcukor felét, alaposan összekeverjük. 



Vastagon bevajazott felületre öntjük, és hozzáadjuk a maradék porcukrot. Alaposan összegyúrjuk, majd tetszés szerint ételfestékkel színezzük.



A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.


Hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd tovább keverjük.


Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.


A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a tésztához keverjük.


Egy tortaformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tepsi mérete nálam 28 cm átmérőjű volt.
A formába simítjuk a masszát, majd előmelegített, 175-180 C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt a piskóta, megfordítjuk, hogy az alja legyen felül. Így szép egyenletes lesz majd rajta a krém.


A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a porcukorral. 


A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. 5 percig hagyjuk hűlni, majd a felvert habhoz keverjük a nutellával együtt. Kb 20 percre a hűtőbe tesszük.



A piskótát 3 felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Pár órára a hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém kissé megszilárduljon. Én egy éjszakát hagytam állni.



A kész tortát tetszés szerint díszítjük a fondanttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése