Ez
az étel egy gyermekkori emlék számomra. Igazából egy teljesen
egyszerű burgonya pogácsa, amit kiskorom óta tapicskának hív a
család. 🙂 Nincs semmi konkrét magyarázat a nevére, egyszerűen
csak azért hívjuk így mert lapos. 🙂 Nálunk a nagymamám
készítette rendszeresen vadas mellé. Mindenki nagyon szerette, így
ma már én készítem...
Tapicska |
Hozzávalók:
- 850 g burgonya (hámozott)
- 250 g liszt
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
A
burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben
megfőzzük.
Burgonya
nyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd
alaposan összegyúrjuk. Ha úgy érezzük még sózhatjuk.
Lisztezett
felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk.
Forró
olajban arany barnára sütjük.
Szószos
húsokhoz nagyon finom, de fogyasztható akár lekvárral is. A párom
az utolsó darabokat nutellával megkenve tüntette el. 🙂
Most bennem is gyerekkori emlékekeket idéztél fel... :-) Nekem is mindig a nagymamám készítette, mi krumplis poginak hívtuk és mi mindig édesen ettük. Leginkább porcukorba mártogatva, ritkábban lekvárral.
VálaszTörlésJók is ezek az emlékek... :) jól esik egy-egy étel főzésekor felidézni. Én kiskoromban nem is tudtam, hogy édesen is lehet enni, mindig húshoz sütötte Mamám. Amióta ismerem a párom, azóta tudom, hogy édesen is finom. :)
TörlésSzép napot Neked! :)
Üdv.: Szilvi
Mi is édesen ettük, baracklekvárral. A neve azért lett nálunk tapicska, mert a két kéz között tapsikolva lapítjuk szét, vagyis tapicskoljuk :)
VálaszTörlés