2015. október 3., szombat

Triplán mogyorós tekercs

Ez az a süti, amitől teljesen elalélok bármikor eszem. Nem egy kalóriaszegény fajta, de nem is ezért szeretjük. 🙂 A család minden tagja imádja, pillanatok alatt eltüntetjük. Ha valaki szereti a mogyorós- csokis dolgokat, ezt feltétlenül ki kell próbálnia! 🙂

Triplán mogyorós tekercs

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1,5 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 3 dl tej
  • 5 ek Nutella
  • 4 ek mogyoróvaj
  • 100 g sótlan földimogyoró

Elkészítés:

1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. 

Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.

Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, majd megkenjük a mogyoróvajjal, a nutellával, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.


Feltekerjük a tésztát, majd hosszában ketté vágjuk úgy, hogy a végén kb 5 cm részt egyben hagyunk.


Ezután ügyelve arra, hogy az a rész legyen felfelé ahol a rétegek látszanak, elkezdjük összetekerni.


Ha megvagyunk, egy sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük a kalácsot, és még fél órát kelesztjük, majd
175-180 fokos sütőben 30 percig sütjük.




Hideg tejjel vagy kakaóval nagyon finom. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése