Egy
végtelenül egyszerű, gyors receptet mutatok ma, ami nagyon jól
tud jönni, ha az embernek nincs ideje a konyhában ácsorogni egy
fél napot. Én a takarítós, mosós napokon szoktam néha elővenni és
mindig nagy sikere van. Kicsik, nagyok egyaránt szeretik. 🙂
Májas-zöldséges rizs |
Hozzávalók:
A
zöldséges rizshez:
- 1 csésze (250 ml) jázmin rizs
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek. ételízesítő
- 300 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 200 g fagyasztott gomba
A
máj pörkölthöz:
- 500 g csirkemáj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olíva olaj
- só, bors
- őrölt kömény, pirospaprika, majoránna
- 1 közepes paradicsom
- 1 tv paprika
Elkészítés:
A
rizst elkezdjük pirítani 2 ek. olíva olajon, amíg ki nem
fehéredik. Felöntjük dupla adag vízzel, hozzáadjuk az
ételízesítőt, majd a zöldségeket is. Alaposan összekeverjük,
majd pár percig forraljuk. Lekapcsoljuk alatta a lángot, lefedjük
és az egészet hagyjuk puhára párolódni.
Az
apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük
dinsztelni az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel és majoránnával. Amikor megpuhult, felöntjük kb 1,5 dl
hideg vízzel, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Beletesszük
a falatnyi darabokra vágott csirkemájat, a kockára vágott
paradicsomot és paprikát. Közepes lángon készre főzzük.
Amikor
a pörkölt elkészült, hozzákeverjük a zöldséges rizshez, majd valamilyen savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése