2015. október 11., vasárnap

Májas-zöldséges rizs

Egy végtelenül egyszerű, gyors receptet mutatok ma, ami nagyon jól tud jönni, ha az embernek nincs ideje a konyhában ácsorogni egy fél napot. Én a takarítós, mosós napokon szoktam néha elővenni és mindig nagy sikere van. Kicsik, nagyok egyaránt szeretik. 🙂

Májas-zöldséges rizs
Hozzávalók:

A zöldséges rizshez:
  • 1 csésze (250 ml) jázmin rizs
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ek. ételízesítő
  • 300 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 200 g fagyasztott gomba

A máj pörkölthöz:
  • 500 g csirkemáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olíva olaj
  • só, bors
  • őrölt kömény, pirospaprika, majoránna
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 tv paprika

Elkészítés:

A rizst elkezdjük pirítani 2 ek. olíva olajon, amíg ki nem fehéredik. Felöntjük dupla adag vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a zöldségeket is. Alaposan összekeverjük, majd pár percig forraljuk. Lekapcsoljuk alatta a lángot, lefedjük és az egészet hagyjuk puhára párolódni.



Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Amikor megpuhult, felöntjük kb 1,5 dl hideg vízzel, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Beletesszük a falatnyi darabokra vágott csirkemájat, a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Közepes lángon készre főzzük.



Amikor a pörkölt elkészült, hozzákeverjük a zöldséges rizshez, majd valamilyen savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése