Semmi ötletem nem volt a hétvégi menüvel kapcsolatban.
Szívesen ettem volna valami sültet, vagy valami szaftosat, vagy valami tésztásat. 🙂 Így voltam is bajban,
hogy mi legyen. Kis agyalás után ez a finomság lett belőle. Azt hiszem nem
utoljára. 🙂
Tejszínes-gombás csirkecomb |
Hozzávalók:
- 600 g vegyes erdei gomba
- 300 g csiperke gomba
- 3 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsleves (porból, vagy kockából is készíthetjük)
- 6 fél csirkecomb
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 marék friss bazsalikom
- 3 ek. olíva olaj
- 1 ek. liszt
- 250 ml főzőtejszín
- 20 g vaj
- 100 ml fehérbor
- só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Egy sütőzacskóba tesszük, majd 1/2 dl
víz hozzáadásával 1 órán át sütjük 200 fokon. A zacskót 5-6 helyen csippentsük
meg ollóval, hogy egy kis gőz tudjon távozni.
Egy serpenyőben olajat
hevítünk egy kis vajjal vegyítve. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a
reszelt fokhagymát, majd megszórjuk 1 ek. liszttel. Sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel.
Puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a falatnyi
darabokra szeletelt gombát, a levest és a fehérbort. Magas lángon forraljuk egy
pár percig, hogy az alkohol elillanjon.
Ezután beletesszük az
apróra vágott zöld fűszereket és készre főzzük.
Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük
a főzőtejszínt és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A kész szószba tesszük a
sült csirkecombokat, és egyet forralunk még rajta.
Én tésztával tálaltam, de
adhatunk hozzá steak burgonyát vagy párolt rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése