2015. szeptember 20., vasárnap

Tejszínes-gombás csirkecomb

Semmi ötletem nem volt a hétvégi menüvel kapcsolatban. Szívesen ettem volna valami sültet, vagy valami szaftosat, vagy valami tésztásat. 🙂 Így voltam is bajban, hogy mi legyen. Kis agyalás után ez a finomság lett belőle. Azt hiszem nem utoljára. 🙂

Tejszínes-gombás csirkecomb
 
Hozzávalók:
  • 600 g vegyes erdei gomba
  • 300 g csiperke gomba
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húsleves (porból, vagy kockából is készíthetjük)
  • 6 fél csirkecomb
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3 ek. olíva olaj
  • 1 ek. liszt
  • 250 ml főzőtejszín
  • 20 g vaj
  • 100 ml fehérbor
  • só, bors, őrölt kömény

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Egy sütőzacskóba tesszük, majd 1/2 dl víz hozzáadásával 1 órán át sütjük 200 fokon. A zacskót 5-6 helyen csippentsük meg ollóval, hogy egy kis gőz tudjon távozni.



Egy serpenyőben olajat hevítünk egy kis vajjal vegyítve. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, majd megszórjuk 1 ek. liszttel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 


Puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra szeletelt gombát, a levest és a fehérbort. Magas lángon forraljuk egy pár percig, hogy az alkohol elillanjon.


Ezután beletesszük az apróra vágott zöld fűszereket és készre főzzük. 


Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a főzőtejszínt és megvárjuk, amíg besűrűsödik.


A kész szószba tesszük a sült csirkecombokat, és egyet forralunk még rajta.



Én tésztával tálaltam, de adhatunk hozzá steak burgonyát vagy párolt rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése