A napokban fagyasztó
ürítést tartok, és szembe találtam magam egy kevéske spenóttal. Főzeléknek elkészítve
már nem lett volna elég hármunknak, és igazából nem is kívántam. Pillanatok
alatt, nagyon finom étel kerekedett a kis spenót maradékomból. 🙂
Csirkés-spenótos tészta |
Hozzávalók:
- 200 g csirkemell filé
- 250 g spenót (nekem fagyasztott volt)
- 150 ml főzőtejszín
- 150 g száraztészta (lehetőleg üreges, hogy a szósz át tudja járni)
- 3 ek. olíva olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g krémsajt
- 1 dl fehérbor
- 1 dl húsleves
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben
megfőzzük.
Az apróra vágott
vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon.
Hozzáadjuk a kockára vágott
csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Kicsit
átpirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort és pár percig magas hőfokon forraljuk,
hogy az alkohol elillanjon.
Beletesszük az apróra vágott
spenótot, felöntjük a húslevessel és megszórjuk egy kevés szerecsendióval.
Kb.
20 perc alatt készre főzzük., majd beletesszük a krémsajtot és a főzőtejszínt.
Még forraljuk egy pár percig, amíg egy kissé besűrűsödik, aztán beleforgatjuk a
tésztát.
Kicsit hagyjuk állni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.
Fogyasztáskor, ízlés
szerint reszelhetünk egy kis sajtot a tetejére.
Remeknek igérkezik, holnap megcsinálom.
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! :)
Törlés