Ma egy nagy kedvencemet
készítettem, ezt az ételt bármikor szívesen eszi az egész család. Ettől már
csak a tésztás változatát imádom jobban, de most rizseztünk inkább. 🙂 Nagy örömömre, a kislányom kivételesen hajlandó
volt a gombát is megenni, úgyhogy a mai főzést teljes sikernek könyvelem el. 🙂
![]() |
Milánói rizs |
Hozzávalók:
- 1 bögre (250 ml) jázmin rizs (lehet hagyományos vagy barna is)
- 2 bögre víz
- 2 tk. ételízesítő
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g konzerv gomba (természetesen frisset is tehetünk bele, nekem konzerv volt itthon)
- 5 ek. olíva olaj
- 200 g gépsonka
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- só, bors, őrölt kömény, oregánó
- 1 babér levél
- 2 tk zeller levél
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy lábasban felhevítünk 2 ek olíva olajat, rátesszük a rizst, és addig
pirítjuk, amíg nagyjából ki nem fehéredik.
Felöntjük dupla adag vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és pár percig
kevergetés mellett forraljuk.
Lekapcsoljuk alatta a lángot, és a főzőlapon hagyva, lefedve puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük pirítani 3
ek olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Hozzáadjuk a darabolt paradicsom konzervet, a babérlevelet, és a kockára
vágott sonkát, majd alaposan összekeverjük.
Beletesszük a gombát és a zeller levelet, felöntjük 150 ml vízzel, majd közepes
lángon puhára főzzük.
Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem
sűrűsödik.
Beleforgatjuk a párolt rizst, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése