Férjecském egyik kedvence
ez az étel, mindig az elsők között említi, amikor megkérdezem tőle, hogy mit
főzzek. 🙂 Egyszerű, nem kell fölötte állni a konyhában,
mégis mennyei fogás. Imádjuk. 🙂
![]() |
Tejfölös-gombás csirkepörkölt |
Hozzávalók:
Beletesszük a babérlevelet, a paradicsom pürét, a darabokra vágott paradicsomot és a paprikát.
- 4 ek olíva olaj
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb csirkecomb
- 2 csirkemell filé
- 300 g csiperkegomba
- só, bors, őrölt kömény, majoránna
- 2 db babérlevél
- 3 tk pirospaprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 ek paradicsom püré
- 300 g tejföl
- 2 ek liszt
Elkészítés:
Az olíva olajon
megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.
Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Vizet adunk hozzá, majd
egy botmixer segítségével pépesítjük, hogy jó sűrű szaftot kapjunk.
Belekeverjük a
pirospaprikát, majd hozzáadjuk a félbe vágott csirkecombokat és a nagyobb
darabokra vágott csirkemellet.
Felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje, majd puhára főzzük. A főzés befejezése előtt 10 perccel
beletesszük a szeletekre vágott gombát és készre főzzük.
Egy edényben elkeverjük a
tejfölt a liszttel, teszünk hozzá a pörkölt szaftból.
Alaposan elkeverjük, és a
pörkölthöz adjuk.
Közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Nokedlivel vagy tésztával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése