Újabban előszeretettel
készítek csokis-gyümölcsös piskótát, mert egyrészt isteni, másrészt nagyon
gyorsan kész van. A variációk tárháza szinte végtelen, mert bármilyen gyümölcs
jó bele (természetesen nem a görögdinnyére kell elsősorban gondolni 🙂).
Ezen kívül friss gyümölcs
helyett tehetünk bele diót, mandulát, mogyorót, aszalt gyümölcsöket, vagy akár
kókuszreszeléket is. Csak a fantáziánkon múlik, hogy mit alkotunk. 🙂
Mangós-csokis piskóta szelet |
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 250 g cukor
- 200 g liszt
- 6 ek. víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 300 g mangó
- 200 g csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a
fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához
hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a
tojás fehérje habot, majd belekeverjük a csokit és az apróra vágott mangót.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,
kicsit kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
175-180 fokos sütőben,
kb. 25-30 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Kevés porcukorral
megszórva tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése