Ma zöldbab főzeléket akartam készíteni pörkölttel. Igaz, nem
rég volt nálunk ebédre, de imádom. 🙂 Viszont szívesen ettünk volna tésztát is ma, így jött a dilemma, hogy most mi
is legyen. Így készült el ez a recept, és így nagyjából mindenkinek igaza lett. 🙂
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olíva olaj
- 300g zöldbab
- 300 ml főzőtejszín
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, majoránna
- 1/2 tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítés:
Olíva olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát
és zúzott fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és egy kis majoránnával. A csirkemellet felkockázzuk és a pörkölt
alapba keverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Beletesszük
a tv paprikát és a negyedelt paradicsomot.
Amikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk a kb 2 cm-es
darabokra vágott zöldbabot és az egészet készre főzzük.
Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, pár percig főzzük vele,
hogy besűrűsödjön.
Főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése