2015. szeptember 10., csütörtök

Zöldbabos-tejszínes csirkemell pörkölt

Ma zöldbab főzeléket akartam készíteni pörkölttel. Igaz, nem rég volt nálunk ebédre, de imádom. 🙂 Viszont szívesen ettünk volna tésztát is ma, így jött a dilemma, hogy most mi is legyen. Így készült el ez a recept, és így nagyjából mindenkinek igaza lett. 🙂

Zöldbabos-tejszínes csirkemell pörkölt

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olíva olaj
  • 300g zöldbab
  • 300 ml főzőtejszín
  • pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, majoránna
  • 1/2 tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom

Elkészítés:

Olíva olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és egy kis majoránnával.  A csirkemellet felkockázzuk és a pörkölt alapba keverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Beletesszük a tv paprikát és a negyedelt paradicsomot.


Amikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk a kb 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot és az egészet készre főzzük.



Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, pár percig főzzük vele, hogy besűrűsödjön.


Főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése