2015. szeptember 2., szerda

Csokoládés szelet

Ma van az én drága picurka kislányom névnapja. Itt járt nála az egész család, úgyhogy megleptük őket egy finom névnapi sütivel. 🙂 A múltkori Puncs szelet alapján készült, de most csokis krémmel kellett csinálnom, mert a hölgyikének az a kedvence.  Innen is nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok életem! 🙂💖

Csokoládés szelet
Hozzávalók:

A piskótához:
  • 200 g finomliszt
  • 250 g cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek víz
  • 1 csipet só
A krémhez:
  • 4 csomag csokoládés pudingpor
  • 1500 ml tej
  • 8 ek cukor
  • 1 fiola rum aroma
  • 300 g vaj
A tetejére:
  • Fehér csokoládé reszelék
Tepsi mérete: 25x38x4cm

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát.

175-180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Amikor a piskóta kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt és a tetejével lefelé visszatesszük a tepsibe.

A krémhez megfőzzük a pudingot. A tejhez adjuk a pudingport, a cukrot, és a rum aromát. Folyamatosan kevergetjük egy habverővel, amíg fel nem forr, és be nem sűrűsödik.

Amikor már langyosra hűlt, belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat.

A krémet rásimítjuk a piskóta tetejére, majd hűtőbe tesszük. Amikor kissé megszilárdult a krém, rászórjuk a csoki reszeléket. 3-4 órát még hűtjük, aztán fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése