Ma van az én
drága picurka kislányom névnapja. Itt járt nála az egész család, úgyhogy
megleptük őket egy finom névnapi sütivel. 🙂 A múltkori Puncs szelet alapján készült,
de most csokis krémmel kellett csinálnom, mert a hölgyikének az a kedvence. Innen is nagyon-nagyon boldog névnapot
kívánok életem! 🙂💖
Csokoládés szelet |
Hozzávalók:
A piskótához:
- 200 g finomliszt
- 250 g cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek víz
- 1 csipet só
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 1500 ml tej
- 8 ek cukor
- 1 fiola rum aroma
- 300 g vaj
- Fehér csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a
fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához
hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába
forgatjuk a tojás fehérje habot.
Egy tepsit
kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát.
175-180 fokos
sütőben, kb. 20 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor a piskóta
kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt és a tetejével lefelé visszatesszük a
tepsibe.
A krémhez
megfőzzük a pudingot. A tejhez adjuk a pudingport, a cukrot, és a rum aromát.
Folyamatosan kevergetjük egy habverővel, amíg fel nem forr, és be nem
sűrűsödik.
Amikor már
langyosra hűlt, belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat.
A krémet
rásimítjuk a piskóta tetejére, majd hűtőbe tesszük. Amikor kissé megszilárdult
a krém, rászórjuk a csoki reszeléket. 3-4 órát még hűtjük, aztán
fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése