Általában amikor
spagettis húsgombócot készítek, nem szoktam a szószba gombát tenni. Hát még a
gombócba!
Most gondoltam
egyet, és meglepetést rejtettem a gombóckákba. A kislányomnak nagyon tetszett,
hogy lakik valaki a golyóban, de annyira nem ájult el tőle, hogy meg is
kóstolja. Pedig
valami isteni íze volt, az apjával nem győztük enni.
Viszont a paradicsom
szószos spagettit úgy tömte be a leányzó, mint aki a héten még nem kapott enni. Hát igen, tiszta anyja, a tészta
bármikor jöhet. 🙂
Gombával töltött paradicsomos húsgombóc |
Hozzávalók:
- 500 g darált sertés comb
- 500 g passzírozott paradicsom
- 230 g apró gombafej konzerv
- 5 ek zellerlevél
- 5 ek parmezán sajt
- Só, bors, őrölt kömény, cukor, oregánó
- 1 tojás
- 3 ek paradicsom püré
- 1 babér levél
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olíva olaj
Elkészítés:
Az apró kockára
vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Felöntjük a
passzírozott paradicsommal, majd hozzáadjuk paradicsom pürét és a babérlevelet.
Ha túl sűrűnek érezzük a mártást, felönthetjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint
tehetünk bele cukrot.
Egy tálban
összeállítjuk a gombóc masszát.
A darált húshoz
adjuk a tojást, 2 ek. apróra vágott zeller levelet, a reszelt parmezán sajtot.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
A kis
gombafejeket beletöltjük a darált húsos masszába, majd a szószban készre
főzzük.
Spagettivel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése