2015. augusztus 30., vasárnap

Gombával töltött paradicsomos húsgombóc

Általában amikor spagettis húsgombócot készítek, nem szoktam a szószba gombát tenni. Hát még a gombócba! 
Most gondoltam egyet, és meglepetést rejtettem a gombóckákba. A kislányomnak nagyon tetszett, hogy lakik valaki a golyóban, de annyira nem ájult el tőle, hogy meg is kóstolja. Pedig valami isteni íze volt, az apjával nem győztük enni.
Viszont a paradicsom szószos spagettit úgy tömte be a leányzó, mint aki a héten még nem kapott enni. Hát igen, tiszta anyja, a tészta bármikor jöhet. 🙂

Gombával töltött paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertés comb
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 230 g apró gombafej konzerv
  • 5 ek zellerlevél
  • 5 ek parmezán sajt
  • Só, bors, őrölt kömény, cukor, oregánó
  • 1 tojás
  • 3 ek paradicsom püré
  • 1 babér levél
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olíva olaj

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.


Felöntjük a passzírozott paradicsommal, majd hozzáadjuk paradicsom pürét és a babérlevelet. Ha túl sűrűnek érezzük a mártást, felönthetjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint tehetünk bele cukrot.



Egy tálban összeállítjuk a gombóc masszát.
A darált húshoz adjuk a tojást, 2 ek. apróra vágott zeller levelet, a reszelt parmezán sajtot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.


A kis gombafejeket beletöltjük a darált húsos masszába, majd a szószban készre főzzük.








Spagettivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése