2015. augusztus 28., péntek

Zöldség ropogós

Nagyon megkívántam valami finom, ropogós, rántott dolgot, de húshoz nem volt kedvem. A zöldségfélék nálam mindig nyerők, úgyhogy összekevertem mindent, amit találtam és gyorsan kisütöttem. 🙂 Igyekeztem odafigyelni, hogy minél kevesebb szénhidrát kerüljön az ételbe, de a zsemlemorzsáról nem mondtam le, mert anélkül nem lett volna meg a rántott "érzés". 🙂

Zöldség ropogós

Hozzávalók:
  • 2 közepes burgonya
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g borsó
  • 100 g zeller gumó
  • 1 tojás
  • 5 ek. zabkorpa
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • olaj a sütéshez
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A nagy darabokra vágott burgonyát és az apró kockára vágott zöldségeket sós vízben megfőzzük.

Én együtt főztem meg és a nagy darab burgonyákat kiválogattam.

A kihűlt burgonyát villával összetörjük és belekeverjük a többi zöldséget. 

Megborsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a tojást, a zabkorpát és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, még sózzuk. 


Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában. 



És egy serpenyőben kevés olajon arany barnára sütjük.



Én egy nagyon egyszerű medvehagymás-snidlinges mártogatóssal tálaltam. 2 dl tejfölt elkevertem 1 dl salátakrémmel (lehet majonézzel is). Adtam hozzá egy pici sót és cukrot, majd tettem bele egy kevés apróra vágott snidlinget és szárított medvehagymát.

2 megjegyzés: