Nagyon megkívántam valami finom, ropogós,
rántott dolgot, de húshoz nem volt kedvem. A zöldségfélék nálam mindig nyerők,
úgyhogy összekevertem mindent, amit találtam és gyorsan kisütöttem. 🙂 Igyekeztem odafigyelni, hogy minél kevesebb szénhidrát kerüljön az ételbe, de a
zsemlemorzsáról nem mondtam le, mert anélkül nem lett volna meg a rántott
"érzés". 🙂
Zöldség ropogós |
Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 100 g sárgarépa
- 100 g borsó
- 100 g zeller gumó
- 1 tojás
- 5 ek. zabkorpa
- só, bors, őrölt kömény
- 1/2 csokor petrezselyem zöld
- olaj a sütéshez
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A nagy darabokra vágott burgonyát és az apró
kockára vágott zöldségeket sós vízben megfőzzük.
Én együtt főztem meg és a nagy darab
burgonyákat kiválogattam.
A kihűlt burgonyát villával összetörjük és
belekeverjük a többi zöldséget.
Megborsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és
beletesszük a tojást, a zabkorpát és az apróra vágott petrezselyem zöldet.
Alaposan összekeverjük, ha szükséges, még sózzuk.
Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában.
És egy
serpenyőben kevés olajon arany barnára sütjük.
Én egy nagyon egyszerű medvehagymás-snidlinges
mártogatóssal tálaltam. 2 dl tejfölt elkevertem 1 dl salátakrémmel (lehet
majonézzel is). Adtam hozzá egy pici sót és cukrot, majd tettem bele egy kevés
apróra vágott snidlinget és szárított medvehagymát.
Ötletes, király!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
Törlés