Ma egy nagyon
egyszerű étel volt az ebédünk, mert óriási munkában voltunk a pici lánnyal. 🙂 Egész délelőtt festettünk, nagyon ment
az alkotás, szebbnél szebb festmények készültek. 🙂
Így reggel
villámgyorsan összedobtam a pörköltet és a főzeléket, hogy zavartalanul
pingálhassunk.
Zöldborsó főzelék |
Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó (fagyasztottat használtam)
- 400 g tejföl
- 4 ek liszt
- só, cukor
Elkészítés:
A borsót egy
fazékba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje.
Ízlés szerint
sózzuk, cukrozzuk, majd puhára főzzük.
Egy edényben, egy
habverő segítségével csomómentesre elkeverjük a tejfölt és a lisztet, és adunk
hozzá a borsó főzővizéből. A keveréket a borsóhoz öntjük, és folyamatos
kevergetés mellett, közepes lángon főzzük, amíg felforr, és besűrűsödik.
Én most pörköltet
kínáltam hozzá, de általában tükörtojással esszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése