2015. szeptember 11., péntek

Rántott patisszon

Jelentem csoda történt! Egy nagy bevásárlóközpont zöldség osztályán találtam patiszont! Ez nekem azért megy csoda számba, mert itt nem igazán esznek ilyesmit az emberek. Náluk a patiszon dísztöknek számít, és végképp nem lehet kapni. Ez azért nagy baj, mert a férjemmel együtt imádjuk. Most viszont kánaán volt, és kettecskén be is gyűrtünk tegnap egy szép példányt vacsorára. 🙂

Rántott patisszon
Hozzávalók:

  • 1 nagy patisszon
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A patiszont meghámozzuk, eltávolítjuk belőle a magokat. 



Felszeleteljük, alaposan besózzuk és egy órát állni hagyjuk.


A szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.




Én most sült krumplival és tartár mártással tálaltam, de önmagában is fogyaszthatjuk. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése