Jelentem csoda történt! Egy nagy bevásárlóközpont zöldség
osztályán találtam patiszont! Ez nekem azért megy csoda számba, mert itt nem
igazán esznek ilyesmit az emberek. Náluk a patiszon dísztöknek számít, és
végképp nem lehet kapni. Ez azért nagy baj, mert a férjemmel együtt imádjuk.
Most viszont kánaán volt, és kettecskén be is gyűrtünk tegnap egy szép példányt
vacsorára. 🙂
Rántott patisszon |
Hozzávalók:
- 1 nagy patisszon
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A patiszont meghámozzuk, eltávolítjuk belőle a magokat.
Felszeleteljük, alaposan besózzuk és egy órát állni hagyjuk.
A szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk és
bő olajban kisütjük.
Én most sült krumplival és tartár mártással tálaltam, de
önmagában is fogyaszthatjuk. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése