Nagyon szeretjük a rizs
minden formáját, elég gyakran készítek rizses ételeket. Ez is egy nagy kedvenc,
mert köretként és önálló fogásként is megállja a helyét. A kislányom amilyen
picurka, olyan iszonyat mennyiséget képes befalatozni belőle. 🙂
Hozzávalók:
- 400 g párolt rizs
- bors, őrölt kömény
- 2 ek olíva olaj
- 125 g bacon
- 5 ek parmezán
- 2 tojás
- 2 ek petrezselyem zöld
- Zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bacont megpirítjuk egy
kevés olíva olajon, majd hozzákeverjük a párolt rizst. Ízlés szerint borsozzuk,
majd megszórjuk őrölt köménnyel.
Belekeverjük a parmezánt,
a tojást és a finomra vágott petrezselyem zöldet.
Golyókat formázunk
belőle, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.
Bő olajban arany barnára
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése