2015. szeptember 13., vasárnap

Rizsgolyó

Nagyon szeretjük a rizs minden formáját, elég gyakran készítek rizses ételeket. Ez is egy nagy kedvenc, mert köretként és önálló fogásként is megállja a helyét. A kislányom amilyen picurka, olyan iszonyat mennyiséget képes befalatozni belőle. 🙂
 
Rizsgolyó

Hozzávalók:

  • 400 g párolt rizs
  • bors, őrölt kömény
  • 2 ek olíva olaj
  • 125 g bacon
  • 5 ek parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek petrezselyem zöld
  •  Zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bacont megpirítjuk egy kevés olíva olajon, majd hozzákeverjük a párolt rizst. Ízlés szerint borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.

Belekeverjük a parmezánt, a tojást és a finomra vágott petrezselyem zöldet.

Golyókat formázunk belőle, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.

Bő olajban arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése