2015. szeptember 28., hétfő

Piskóta tekercs

Ha valami gyors és egyszerű édességet szeretnék varázsolni, akkor ez a piskóta tekercs recept mindig a segítségemre siet. 🙂 Amellett, hogy pillanatok alatt megvan, nagyon-nagyon finom. 🙂

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

  • 200 g finomliszt
  • 250 g cukor
  • 6 tojás
  • 1csomag sütőpor
  • 6 ek víz
  • 1 csipet só
  • 200 g barack lekvár
  • 3 ek porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát.

175-180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

A piskótáról még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és egy másik, tiszta sütőpapírra fektetjük, majd feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.


Amikor kihűlt, óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt, megkenjük lekvárral és feltekerjük.



A tetejét megszórjuk porcukorral, és rögtön fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése