2015. augusztus 14., péntek

Zöldség alatt sült sajtos csirkecomb

Ma gyorsan túl akartam lenni a napi konyhai teendőkön, mert már nagyon rosszul viselem a meleget. Igaz, hogy be kellett kapcsolnom hozzá a sütőt, de mivel hajnalban fogtam hozzá, így még ki lehetett bírni. Amikor az ebédre került a sor, meg se melegítettem, mert szerintem lángra kaptam volna a meleg kajától 🙂.
 
Zöldség alatt sült sajtos csirkecomb

Hozzávalók:
  • 4 csirke felső comb és egy alsó (a maradék alsó comb most ment a húslevesbe J)
  • 300 g sárgarépa
  • 250 g zöldbab
  • 200g borsó
  • só, bors, majoránna, őrölt kömény, fokhagymapor
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 100g reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával, majd egy kivajazott tepsibe fektetjük. Én a fűszerezés előtt kicsit megvajaztam a combok tetejét is. 


Rátesszük a zöldségeket, megsózzuk a tetejét és lefedjük alufóliával.


200 fokos sütőben 1 órát sütjük.
Levesszük a fóliát, és a csirkecombokat kiemeljük a zöldségek alól. Megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk a tetejére.




Én most párolt rizzsel tálaltam, de köret nélkül is fogyaszthatjuk, csak a sült zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése