Ma gyorsan túl
akartam lenni a napi konyhai teendőkön, mert már nagyon rosszul viselem a
meleget. Igaz, hogy be kellett kapcsolnom hozzá a sütőt, de mivel hajnalban
fogtam hozzá, így még ki lehetett bírni. Amikor az ebédre került a sor, meg se
melegítettem, mert szerintem lángra kaptam volna a meleg kajától 🙂.
Hozzávalók:
- 4 csirke felső comb és egy alsó (a maradék alsó comb most ment a húslevesbe J)
- 300 g sárgarépa
- 250 g zöldbab
- 200g borsó
- só, bors, majoránna, őrölt kömény, fokhagymapor
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 100g reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkecombokat
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával, majd egy
kivajazott tepsibe fektetjük. Én a fűszerezés előtt kicsit megvajaztam a combok tetejét is.
Rátesszük a
zöldségeket, megsózzuk a tetejét és lefedjük alufóliával.
200 fokos sütőben
1 órát sütjük.
Levesszük a
fóliát, és a csirkecombokat kiemeljük a zöldségek alól. Megszórjuk reszelt
sajttal és rápirítjuk a tetejére.
Én most párolt
rizzsel tálaltam, de köret nélkül is fogyaszthatjuk, csak a sült zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése