Kicsit megint
összegyűlt a zöldség a hűtőben, úgyhogy gondoltam eltakarítom őket az útból.
Többször készítettem már zöldséges raguval a lasagne-t, és mindig nagy sikere
volt. Egyáltalán nem hiányzik a hús belőle, így is laktató, ízletes fogás.
Hozzávalók:
- 3 ek olíva olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 200 g csiperke gomba
- 2 sárgarépa
- 3 db szárzeller
- 1 kis doboz kukorica
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 3 ek. zellerlevél
- 2 dl húsleves
- só, bors, őrölt kömény, oregánó
- 2 db babérlevél
- 1,5 dl tej
- 16 db száraz lasagne tészta lap
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 20 g vaj
- csipet só, bors, csipet szerecsendió
- 150 g reszelt sajt
Elkészítés:
Az apró kockára
vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és oregánóval.
A padlizsánt, a
cukkinit, és a sárgarépát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A
szárzellert és a gombát megpucoljuk és feldaraboljuk.
Az összes
zöldséget, a babérlevelet, a paradicsom konzervet és a húslevest a hagymához
adjuk, és jól összekeverjük. Lassú tűzön minimum 1 órát főzzük. A főzési idő
felénél hozzáadjuk a tejet. Ha úgy látjuk a főzés során, hogy a ragu nagyon
elfőtte a levét, akkor még pótolhatjuk húslevessel, vagy vízzel.
Amikor elkészült
a ragu, összeállíthatjuk a lasagne-t. Egy magasabb falú tepsi aljába kanalazunk
a raguból, majd egy réteg tésztát fektetünk rá.
Ezt addig ismételjük, amíg
tartanak az alapanyagok, és belefér a tepsibe J. A legfölső réteg tészta legyen, mert
arra jön a besamel mártás.
A vajat
felhevítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tejet és csomómentesre keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet szerecsendióval, majd a tűzről levéve
belekeverjük a tejfölt. Ezt a mártást az utolsó tésztaréteg tetejére simítjuk, és
megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos,
előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Szuper jó recept ! Köszönöm szépen 😘🥕🥒🍆🍄🌽
VálaszTörlésNagyon szívesen 😊
Törlés