A mai ebédünk egy
gyors, de annál finomabb fogás. Nem volt sok kedvem a konyhában bíbelődni, mert
úgy néz ki a dolog, hogy ma is megkapok bónusznak egy kiadós fejfájást. Tegnap
délután is volt hozzá szerencsém 😞. Biztos a melegtől van, pedig mára már jóval
enyhébb idő van nálunk. Viszont ősi ellenségem, a pára, olyan szinten van jelen
ma is, hogy a világból ki tudnék szaladni. Na, de mindegy, nincs panasznap,
jöjjön a mai villámgyors recept! 😊 Jó étvágyat hozzá! 😊
Sonkás-sajtos farfalle |
Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt sonka
- 200 g csiperkegomba
- 200 g krémsajt
- 250 ml főzőtejszín
- bors, majoránna
- 2 tk petrezselyem zöld
- 2 tk zeller zöld
- 1 tk mustár
- 1,5 dl tej
- 250 g farfalle tészta
Elkészítés:
Megfőzzük a
tésztát.
Az olíva olajon
megpirítjuk a kis kockára vágott sonkát, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Sózni nem kell, mert a sonka elég sós.
Rátesszük a szeletekre vágott gombát (konzerv is lehet), a mustárt, és kissé
összepirítjuk.
Hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselyem és zeller zöldet, a krémsajtot, a főzőtejszínt és a
tejet, majd alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha elkészült,
belekeverjük a tésztát és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése