Már nem először
készítettem el ezt a tortát, de mindig nagy sikere van. Anyukám nagy kedvence,
legutóbb is az ő kedvéért készült. Pillanatok alatt elfogy, igazi csemege, és
elkészíteni sem nehéz.
Igaz, hogy a
díszítés nem lett egy cukrász remekmű, de mindent beleadtam. 🙂 Az volt a lényeg, hogy anyukámnak örömet
szerezzek... 🙂
Tejszínes csokoládé torta |
Hozzávalók:
A piskótához:
- 250 g cukor
- 200 g liszt
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek. víz
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 250 g 70%-os étcsokoládé
- 2 csomag habfixáló (elhagyható, én a biztonság kedvéért mindig teszek bele)
- 120 g porcukor
A díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 50 g porcukor
Tortaforma: 26
cm.
Elkészítés:
Először a
piskótát készítjük el.
A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját
habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a
vizet.
A masszához
keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába
simítjuk.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen
tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet.
A piskótát
teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Amíg a piskóta
hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt a
habfixáló és a porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz
felett megolvasztjuk. Kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz
keverjük.
A piskótát
megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap 4 dl
habtejszínből, 1 csomag habfixáló és 50 g porcukor hozzáadásával kemény habot
verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése