2015. augusztus 15., szombat

Tejszínes csokoládé torta

Már nem először készítettem el ezt a tortát, de mindig nagy sikere van. Anyukám nagy kedvence, legutóbb is az ő kedvéért készült. Pillanatok alatt elfogy, igazi csemege, és elkészíteni sem nehéz.

Igaz, hogy a díszítés nem lett egy cukrász remekmű, de mindent beleadtam. 🙂 Az volt a lényeg, hogy anyukámnak örömet szerezzek... 🙂


Tejszínes csokoládé torta

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 250 g cukor
  • 200 g liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek. víz
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez:
  • 8 dl habtejszín
  • 250 g 70%-os étcsokoládé
  • 2 csomag habfixáló (elhagyható, én a biztonság kedvéért mindig teszek bele)
  • 120 g porcukor
A díszítéshez:
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 50 g porcukor
Tortaforma: 26 cm.

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a vizet.

A masszához keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 

180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet.

A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt a habfixáló és a porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük.

A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 4 dl habtejszínből, 1 csomag habfixáló és 50 g porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése