Kedvelem az ilyen egyszerű ételeket. Van,
hogy az ember nem kíván semmit, de valamit mégis enni kell. Na, nálam ilyenkor
jönnek az ilyen fogások, a végén pedig olyan jól esik, mintha a világ
legkülönlegesebb étele lenne. J
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek olíva olaj
- 1 tk pirospaprika
- őrölt bors
- őrölt kömény
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és 6 részre vágjuk,
a hagymát megtisztítjuk, és fél karikára szeleteljük. Egy tepsiben
összekeverjük őket 5 ek olíva olajjal, megszórjuk pirospaprikával, őrölt
borssal, őrölt köménnyel és alaposan megsózzuk.
200 fokon kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük.
10-15 percenként kivesszük a sütőből és átforgatjuk.
Sült vagy rántott húsok mellé kiváló köret,
de egy salátával önálló fogásként is fogyasztható. Én van, hogy az egészet csak
nyakon öntöm ketchuppal vagy fokhagymás majonézzel. Isteni! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése