2015. augusztus 9., vasárnap

Csont leves

A mai rántott karaj és egy óriási pulykacomb húsos csontját használtam fel ehhez a leveshez. Általában elteszem a fagyasztóba az ilyen csontokat, mert nagyon jó ízt ad a levesnek. Picit azért csaltam, és belecsempésztem 2 szelet karajt, hogy azért valamit rágjunk is 🙂, de e nélkül is finom a csontleves.
 
Csont leves

Hozzávalók:

  • 5 db sertés karaj csont
  • 1 nagy pulyka comb csont
  • 2 szelet sertés karaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 500 g sárgarépa
  • 250 g zeller gumó
  • 200 g fehérrépa
  • 3 db koktél paradicsom
  • ½ tv paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

Egy nagy fazékba tesszük a csontokat, a húst, a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket, a szemes borsot, és ízlés szerint sót. 


Felöntjük vízzel és elkezdjük forralni. Amikor felforrt, a keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről.

Beletesszük a zöldségeket és lassú tűzön kb. 3 órát főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése