A mai
rántott karaj és egy óriási pulykacomb húsos csontját használtam fel ehhez a
leveshez. Általában elteszem a fagyasztóba az ilyen csontokat, mert nagyon jó
ízt ad a levesnek. Picit azért csaltam, és belecsempésztem 2 szelet karajt,
hogy azért valamit rágjunk is 🙂, de e nélkül is finom a csontleves.
Hozzávalók:
- 5 db sertés karaj csont
- 1 nagy pulyka comb csont
- 2 szelet sertés karaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- só
- 500 g sárgarépa
- 250 g zeller gumó
- 200 g fehérrépa
- 3 db koktél paradicsom
- ½ tv paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
Egy
nagy fazékba tesszük a csontokat, a húst, a vöröshagymát, a fokhagyma
gerezdeket, a szemes borsot, és ízlés szerint sót.
Felöntjük vízzel és
elkezdjük forralni. Amikor felforrt, a keletkezett habot eltávolítjuk a
tetejéről.
Beletesszük
a zöldségeket és lassú tűzön kb. 3 órát főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése