2015. augusztus 8., szombat

Fasírt

A mai zöldbab főzelékünkhöz készült a fasírt. 

Tudom, hogy ez is egy nagyon egyszerű étel, nincs benne semmi különös, de én mégis megosztom, mert bennem szép emlékeket ébreszt. Nagymamám készítette így, dinsztelt hagymával, és nagyon jó ízt ad neki. Nem mindig teszek bele, mert néha lusta vagyok hozzá, de most megembereltem magam. 🙂 Szerintem érdemes így kipróbálni.
 
Fasírt
Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsömle
  • 2 tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tk. só
  • bors, őrölt kömény
  • 3 tk. zeller levél
  • 1 tk. olíva olaj
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zsömléket vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Beleütjük a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zeller levelet.


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kicsit sózzuk, majd 1 ek. olíva olajon megdinszteljük. Ha kihűlt, a fasírt masszához adjuk és az egészet alaposan összedolgozzuk.


A masszából gombócokat formázunk, kissé ellapítjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.


Bő olajban arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése