A mai zöldbab főzelékünkhöz készült a fasírt.
Tudom, hogy ez is egy nagyon egyszerű étel, nincs
benne semmi különös, de én mégis megosztom, mert bennem szép emlékeket ébreszt.
Nagymamám készítette így, dinsztelt hagymával, és nagyon jó ízt ad neki. Nem
mindig teszek bele, mert néha lusta vagyok hozzá, de most megembereltem magam. 🙂 Szerintem érdemes így kipróbálni.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db zsömle
- 2 tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 tk. só
- bors, őrölt kömény
- 3 tk. zeller levél
- 1 tk. olíva olaj
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zsömléket vízbe
áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Beleütjük a 2
tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát és az apróra vágott zeller levelet.
A vöröshagymát
apró kockára vágjuk, kicsit sózzuk, majd 1 ek. olíva olajon megdinszteljük. Ha
kihűlt, a fasírt masszához adjuk és az egészet alaposan összedolgozzuk.
A masszából
gombócokat formázunk, kissé ellapítjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.
Bő olajban arany
barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése