A héten már
másodszorra készítem el ezt a sütit, mert nagyon nagy sikere van. Könnyű, puha
piskóta, finom csoki puding, és kellemesen savanykás meggy. Kell ennél jobb
nyári desszert? 🙂
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 tojás
- 100 g liszt
- 125 g cukor
- ½ csomag sütőpor
- 3 ek víz
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
A pudinghoz:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 750 ml tej
- 2 ek cukor
A gyümölcsös
zseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)
Elkészítés:
Első lépésként
leszűrjük a meggybefőttet, a levét félre tesszük. A meggyet hagyjuk egy
szűrőben jól lecsöpögni.
A piskótához
szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény
habot verünk.
A sárgájához
hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport,
hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába
beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott lisztezett tortaformába
simítjuk.
180 fokon kb. 20
percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingot a szokásos
módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A piskótát is
hagyjuk kihűlni.
Mivel a tortaformában fog dermedni a torta, én a puding
ráöntése előtt le szoktam venni a karimát és letisztítom, hogy ne legyen rajta
a vajas liszt. A végén nem túl guszta a kész torta oldalán.
Amikor minden
kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára, és megszórjuk a meggyel. Én
itt kb. 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése
előtt.
A zseléhez hideg
vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a
meggy levet.
A kinyomkodott
zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen).
Ráöntjük a csoki
puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva
fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése