Végre valahára
számítógéphez jutottam!!! 🙂 Sajnos a régi gépem totálisan elromlott, nem
lehetett megjavítani. Szerencsére a receptjeimet és a rengeteg fotót meg tudtuk
menteni, úgyhogy újult erővel futok neki újra a blogozásnak 🙂.
Az én drága
férjem ugyanis meglepett egy új laptoppal, amitől dobtam egy hátast. 🙂 Olyan örömet szerzett vele, hogy bevallom
még a könnyem is kicsordult. Arany pofám… 🙂
Na, de mielőtt
megint elbőgöm magam, jöjjenek a receptek szépen sorjában. Kezdetnek itt egy
nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd ötlet, amit az egész család nagyon
szeret. Kivételt képez ez alól a kiskorú, aki a zöldbabot ugyan megkóstolta, de
nem volt oda érte túlzottan. Pedig pici korában imádta… na, mindegy. „Anya,
nekem nem kell kúszóbab.” –mondta komoly tekintettel, és, hogy ne keseredjek el
teljesen, 5 perc alatt begyűrt két öklömnyi fasírtot egy szép szelet kenyérrel.
Gyerek jóllakott, anya megnyugodott, ebéd kipipálva. 🙂
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek. liszt
Elkészítés:
A zöldbabot
megtisztítjuk, falatnyi darabokra várjuk. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma
gerezdeket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Addig
főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
A tejszínt
csomómentesre keverjük a liszttel és adunk hozzá a bab főzőlevéből. A habarást
bele öntjük a főzelékbe, és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon
forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Bármilyen feltéttel
tálalhatjuk. Nálunk nagy kedvenc a sült oldalas, de most fasírtot sütöttem
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése