2015. augusztus 8., szombat

Zöldbab főzelék

Végre valahára számítógéphez jutottam!!! 🙂 Sajnos a régi gépem totálisan elromlott, nem lehetett megjavítani. Szerencsére a receptjeimet és a rengeteg fotót meg tudtuk menteni, úgyhogy újult erővel futok neki újra a blogozásnak 🙂.
Az én drága férjem ugyanis meglepett egy új laptoppal, amitől dobtam egy hátast. 🙂 Olyan örömet szerzett vele, hogy bevallom még a könnyem is kicsordult. Arany pofám… 🙂
Na, de mielőtt megint elbőgöm magam, jöjjenek a receptek szépen sorjában. Kezdetnek itt egy nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd ötlet, amit az egész család nagyon szeret. Kivételt képez ez alól a kiskorú, aki a zöldbabot ugyan megkóstolta, de nem volt oda érte túlzottan. Pedig pici korában imádta… na, mindegy. „Anya, nekem nem kell kúszóbab.” –mondta komoly tekintettel, és, hogy ne keseredjek el teljesen, 5 perc alatt begyűrt két öklömnyi fasírtot egy szép szelet kenyérrel. Gyerek jóllakott, anya megnyugodott, ebéd kipipálva. 🙂
 
Zöldbab főzelék
Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, falatnyi darabokra várjuk. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és adunk hozzá a bab főzőlevéből. A habarást bele öntjük a főzelékbe, és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.


Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Nálunk nagy kedvenc a sült oldalas, de most fasírtot sütöttem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése