2015. július 17., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta rántva

Ezt az ételt ritkán készítem el, mert elég sokáig tart, bár minden falat megéri a fáradozást. :) Előételként és főételként egyaránt megállja a helyét, tartalmas, ízletes fogás.
 
Hortobágyi húsos palacsinta rántva

Hozzávalók:

A sós palacsintához (6 db):
  • 150 g liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek. olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:
  • 250 g darált hús
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika, só, bors, őrölt kömény

Az öntethez:
  • 1 ek. liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 150 g csiperke gomba
  • 1 ek aprított petrezselyem

A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

A palacsinta tészta alapanyagait habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd teflonos serpenyőben kisütjük.


A töltelékhez apróra kockára vágjuk a vöröshagymát, lereszeljük a fokhagymát, majd az olajon megdinszteljük. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Adunk hozzá pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel, majd készre főzzük.
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük. A szafthoz adjuk az apróra vágott gombát, majd puhára főzzük benne. A főzőtejszínhez keverjük a lisztet, adunk hozzá pár evőkanál forró szaftot és alaposan összekeverjük. A gombához öntjük, majd közepes lángon felforraljuk, hogy besűrűsödjön. Én forralás előtt adtam hozzá egy kis petrezselymet mert nagyon jó ízt ad a szósznak.
Az öntetből teszünk pár evőkanállal a darált húshoz, hogy picit krémes legyen. Beletöltjük a palacsintákba, majd a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. 





Forró olajban hirtelen kisütjük, majd a tejszínes szósszal leöntve tálaljuk.

 Én most rozmaringos sült burgonyát adtam hozzá, de köret nélkül is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése