Ezt az ételt ritkán
készítem el, mert elég sokáig tart, bár minden falat megéri a fáradozást. :)
Előételként és főételként egyaránt megállja a helyét, tartalmas, ízletes fogás.
Hozzávalók:
A sós palacsintához (6
db):
- 150 g liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 ek. olaj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 250 g darált hús
- 2 ek olíva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
Az öntethez:
- 1 ek. liszt
- 2,5 dl főzőtejszín
- 150 g csiperke gomba
- 1 ek aprított petrezselyem
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A palacsinta tészta
alapanyagait habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd teflonos
serpenyőben kisütjük.
A töltelékhez apróra
kockára vágjuk a vöröshagymát, lereszeljük a fokhagymát, majd az olajon
megdinszteljük. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Adunk hozzá
pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel, majd készre főzzük.
Amikor a hús megpuhult,
leszűrjük. A szafthoz adjuk az apróra vágott gombát, majd puhára főzzük benne.
A főzőtejszínhez keverjük a lisztet, adunk hozzá pár evőkanál forró szaftot és
alaposan összekeverjük. A gombához öntjük, majd közepes lángon felforraljuk,
hogy besűrűsödjön. Én forralás előtt adtam hozzá egy kis petrezselymet mert
nagyon jó ízt ad a szósznak.
Az öntetből teszünk pár
evőkanállal a darált húshoz, hogy picit krémes legyen. Beletöltjük a
palacsintákba, majd a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk.
Forró olajban hirtelen kisütjük, majd a tejszínes szósszal leöntve tálaljuk.
Én most rozmaringos sült burgonyát adtam
hozzá, de köret nélkül is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése