2015. július 15., szerda

Tárkonyos karalábé leves

Nagyon szép, zsenge karalábét sikerült vennem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy valami finomság készül belőle. Már egy ideje valami tárkonyos levest akartam készíteni, úgyhogy a karalábém pont kapóra jött hozzá.

Tárkonyos karalábé leves

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só, bors, szárított tárkony
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, majd alaposan megdinszteljük az olíva olajon.

Amikor a hagyma már krémes állagú, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott karalábét. Kicsit átpirítjuk, aztán felöntjük 1 liter vízzel, és megszórjuk szárított tárkonnyal. Közepes lángon puhára főzzük.

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése