Nagyon szép, zsenge
karalábét sikerült vennem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy valami finomság készül
belőle. Már egy ideje valami tárkonyos levest akartam készíteni, úgyhogy a
karalábém pont kapóra jött hozzá.
Tárkonyos karalábé leves |
Hozzávalók:
- 2 nagyobb karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olíva olaj
- 2,5 dl főzőtejszín
- só, bors, szárított tárkony
Elkészítés:
Az apróra vágott
vöröshagymát és a zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, majd alaposan
megdinszteljük az olíva olajon.
Amikor a hagyma már
krémes állagú, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott karalábét. Kicsit
átpirítjuk, aztán felöntjük 1 liter vízzel, és megszórjuk szárított tárkonnyal.
Közepes lángon puhára főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése