Újult erővel, kipihenve,
végre itt vagyok! 😊 Nagyon jó volt a nyaralás, több, mint 2 hét élmény áradat,
de már jó itthon. 😊
Rengeteg ötlettel tértem
haza, mert gasztronómia szempontjából (is!!!)Olaszország varázslatos.
Igyekeztünk minél több
finomságot megkóstolni,de egy élet kevés lenne, hogy teljes betekintést
nyerjünk a választékba.
Már nagyon hiányzott a
kis konyhám, és a főzőcske, de be kell vallanom őszintén, hogy nagyon élveztem
az "úri asszony" létet. Sokszor ettünk étteremben, ahol ugye nem
nekem kellett szeletelni, kavargatni és főleg mosogatni 😊 Ez utóbbit nagyon
nem bántam! 😊 De most már vissza a régi kerék vágásba! Jöhet a szeletelés,
kavargatás és a mosogatás! 😊
Kezdésnek itt is van egy
finom egytálétel. Igaz, nem kifejezetten olasz, de jó szívvel ajánlom
bárkinek, aki szereti a zöldséges ételeket.
A kis család vadast
kapott tésztával, így én csak egyedül ettem ezt a finomságot. Ki is
használtam a nem mindennapi lehetőséget, és olyan piszok csípősre csináltam,
hogy néha a könny is összefutott a szememben, de nagyon jól esett. 😊
(nekem ez a mennyiség 2
adagra volt elegendő)
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 kisebb cukkini
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisujjnyi gyömbér
- 1 ek paradicsom püré
- 1 kicsi sárgarépa
- 1 tv paprika
- 2 nagy marék rukkola
- 2 ek. csemege kukorica
- 2 tojás
- 2 marék bulgur
- só
- bors
- 2 csipet chili pehely
- 2 csipet kurkuma
- 2 csipet őrölt koriander
Elkészítés:
A kókuszolajon
megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. A zöldségeket
felkockázzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük az összes fűszert, belereszeljük
a gyömbért, és a paradicsom pürét. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és mindent puhára
főzünk.
Amikor elkészültünk,
beletesszük a bulgurt, felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és addig főzzük, amíg
magába nem szívja az összes nedvességet, és meg nem puhul.
A végén egy fészket
csinálunk az étel közepén, és beleöntjük a felvert tojásokat.
Folyamatos
kevergetés mellett készre sütjük, majd összekeverjük a zöldséges bulgurral.
Forrón tálaljuk, akár meg
is locsolhatjuk egy kevés natúr joghurttal, hogy tompítsuk a csípős-fűszeres
ízt.
Természetesen a
fűszereket úgy adagoljuk, ahogy az ízlésünknek megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése