2015. július 18., szombat

Töltött bundás kenyér

Nálunk már második napja ez a reggeli, sőt a kislányom tegnap vacsorára is ezt kérte, de már nem volt erőm a 40 fokban bekapcsolni a sütőt. Így ma reggel újra az asztalra került, mert már ébredéskor kérte azt a fincsi reggelit ami tegnap volt. 🙂 Tényleg nagyon finom, és hamar elkészíthető. Érdemes kipróbálni. 🙂

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 6 szelet nagy toast kenyér
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 3 nagy szelet sonka
  • 2 nagy szelet sajt (nekem gouda volt itthon)
  • 50 g reszelt sajt
  • só, bors
  • vaj a sütőtál kikenéséhez

 Elkészítés:

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal.
A kenyereket kicsit beáztatjuk a tejes tojásba, majd a tálba rendezzük. 


Rátesszük a sonkát és a sajt szeleteket, majd befedjük a maradék tojásba áztatott kenyérrel.




Ha marad tojás, nyugodtan ráönthetjük a tetejére.

Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben (230 fok) 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése