Nálunk már második napja
ez a reggeli, sőt a kislányom tegnap vacsorára is ezt kérte, de már nem volt
erőm a 40 fokban bekapcsolni a sütőt. Így ma reggel újra az asztalra került,
mert már ébredéskor kérte azt a fincsi reggelit ami tegnap volt. 🙂 Tényleg
nagyon finom, és hamar elkészíthető. Érdemes kipróbálni. 🙂
Töltött bundás kenyér |
Hozzávalók:
- 6 szelet nagy toast kenyér
- 4 db tojás
- 1,5 dl tej
- 3 nagy szelet sonka
- 2 nagy szelet sajt (nekem gouda volt itthon)
- 50 g reszelt sajt
- só, bors
- vaj a sütőtál kikenéséhez
A tojásokat felverjük,
hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk
vajjal.
A kenyereket kicsit
beáztatjuk a tejes tojásba, majd a tálba rendezzük.
Rátesszük a sonkát és a
sajt szeleteket, majd befedjük a maradék tojásba áztatott kenyérrel.
Ha marad
tojás, nyugodtan ráönthetjük a tetejére.
Az egészet megszórjuk
reszelt sajttal, és forró sütőben (230 fok) 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése