Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a piskótát, mert rengeteget lehet vele variálni. Így nem unalmas és bármit teszek bele, mindig szívesen esszük.
Nekem most volt egy csomag
diákcsemegém elfekvőben, és némi csokim, úgyhogy ezeket használtam fel.
Most is fél adagot
készítettem, mint általában, de aki gondolja, bátran duplázhat, mert el fog
fogyni. 🙂
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 125 g cukor
- 100 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 ek. víz
- 1 csipet só
- 70 g diákcsemege
- 70 g tejcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a
cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet.
Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojás fehérjét. Hozzáadjuk a magokat,
az összetört csokoládét és elkeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt
tepsibe (15x30 cm) simítjuk, majd 175-180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt
készre sütjük.
Ízlés szerint porcukorral
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése