Ma egész délelőtt Barbie
ruhát gyártottunk a kiskorúval. 🙂 Hát mit mondjak, az ínhüvely gyulladás, és a
szem kigúvadás kipipálva! 🙂 Nem egyszerű művelet azokat az apró ruhákat összeöltögetni,
főleg úgy, hogy kézzel kellett varrogatni, mert a varrógéphez nem sok közöm
van.
Még szerencse, hogy nem
terveztem különösebb főzőcskézést, mert ez egy igencsak időigényes tevékenység.
Szerencsére egy olyan levest képzeltem el mára, amit csak reggel fel kell dobni
a tűzhelyre, és nem sokat kell vele foglalkozni a továbbiakban.
Az egész délelőtti kemény
munka után igazi jutalom volt a finom, tartalmas bableves. 🙂
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olíva olaj
- 250 g füstölt sonka
- 150 g füstölt kolbász
- 3 nagy szem burgonya
- 4 közepes sárgarépa
- 350 g fehér bab (most konzervet használtam)
- 1 kisebb tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
- pirospaprika
- só, bors, őrölt kömény
- 2 db babérlevél
Elkészítés:
Az olíva olajon
megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd kis víz hozzáadásával, egy botmixer
segítségével össze turmixszoljuk. Ezt nem muszáj megtenni, én így szoktam, mert
sűríti a levest.
Adunk hozzá pirospaprikát,
majd beletesszük a sonkát, a kolbászt, a karikára vágott répát és a kockázott
burgonyát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a negyedelt paprikát és paradicsomot.
Felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
Közepes lángon főzzük a
levest, amíg minden puha nem lesz.
A főzés vége előtt 5
perccel beleönthetjük a fehér bab konzervet (levével együtt), és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése