Egyre többször kerülök
bajba a gyermek étkeztetés kapcsán. 😊 Az én gyönyörű pici lányom ugyanis ahogy
cseperedik, egyre inkább kezd válogatóssá válni. Ez igazából nem is lenne olyan
nagy baj, mert ugye nem szerethet mindenki mindent, de Őnagysága egyik héten
szeret valamit, a másik héten már nem. (ez alól kivételt képez a rántott hús,
amit szerintem álmában is megenne 😊)
Éppen ezért próbálkozom
rendületlenül a különböző menükkel, kisebb-nagyobb sikerekkel. Ez a recept is
egy ilyen próbálkozás, bár a hagyma és paradicsom darabok miatt aggódtam egy
kicsit, mert a múlt héten még zavarta őt egy hasonló raguban. És láss csodát, a
Nagysasszony most két pofára habzsolta! 😊 (én meg úsztam a boldogságban 😊)
Hozzávalók:
- 2 ek.olíva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy paradicsom
- 3 ek. paradicsom püré
- só, bors, őrölt kömény,oregánó
- cukor
- 1,5 dl tej
- reszelt parmezán
- 150 g száraz tészta (lehet bármilyen amilyet kedvelünk, nekem apró szarvacska volt itthon)
Elkészítés:
Olíva olajon
megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
A paradicsomot
meghámozzuk, apró kockára vágjuk és a hagymához keverjük.
Beletesszük a paradicsom
pürét, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és 1,5 dl tejjel.
Az egészet addig főzzük,
amíg minden teljesen meg nem puhul, és a leve mártás sűrűségű nem lesz.
A végén ízlés szerint ízesíthetjük
egy kis cukorral. Én mindig teszek a paradicsomos ételekbe, mert ellensúlyozza
a savasságát és nagyon jó ízt ad.
A kész mártásba keverjük
a reszelt parmezán sajtot és a sós vízben puhára főzött tésztát. Tálalás előtt
a tetejét még meghinthetjük egy kis sajttal. Nem muszáj parmezánt adni hozzá,
én azért használom szívesen, mert a kislányommal nagyon szeretjük. Aki nem
kedveli, nyugodtan helyettesítheti a kedvencével. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése