2015. június 17., szerda

Tojásleves másképp

Ma a kis család rántott húst kapott ebédre egy kis burgonya pürével, ami sajnos az én étrendembe  nem fér bele. 

Arra gondoltam, hogy készítek valami finom, könnyű levest. Így esett a választásom erre a nem éppen szokványos tojás levesre. 

Igazából a hagyományos tojás levest is nagyon szeretem, de most valami turbózott változatra vágytam. Így került bele a répa, ami már egy ideje nézett rám a hűtőből, úgyhogy nem akartam, hogy megromoljon. Meg aztán az sem árt ha valamivel jól is lakom, mert ugye a sima tojás leves nem túl laktató.

A hozzávalókhoz természetesen azt írtam le, amit én használtam, de nyugodtan lehet hagyományos liszttel, zsiradékkal és tejszínnel készíteni. Attól csak finomabb lesz. 🙂

 
Tojásleves másképp

Hozzávalók:
  • 1 ek. kókusz olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 tojás
  • 1 nagy sárgarépa
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 dl csökkentett zsírtartalmú főzőtejszín
  • 1 ek. glutén mentes liszt
  • 2 tk. apróra vágott petrezselyem levél

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Rátesszük a vékony karikára vágott sárgarépát, és még egy kicsit átpirítjuk. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával, felöntjük 6 dl vízzel, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet,és lassú tűzön főzzük, amíg a répa meg nem puhul.

Amikor elkészült, a két felvert tojást apránként belecsorgatjuk a levesbe, majd megvárjuk amíg megfő. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta. A végén ízlés szerint tehetünk bele ecetet, de aki nem szereti, ki is hagyhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése