Ma a kis család rántott húst kapott ebédre egy kis burgonya pürével, ami sajnos az én étrendembe nem fér bele.
Arra gondoltam, hogy készítek valami finom, könnyű levest. Így esett a választásom erre a nem éppen szokványos tojás levesre.
Igazából a hagyományos tojás levest is nagyon szeretem, de most valami turbózott változatra vágytam. Így került bele a répa, ami már egy ideje nézett rám a hűtőből, úgyhogy nem akartam, hogy megromoljon. Meg aztán az sem árt ha valamivel jól is lakom, mert ugye a sima tojás leves nem túl laktató.
A hozzávalókhoz természetesen azt írtam le, amit én használtam, de nyugodtan lehet hagyományos liszttel, zsiradékkal és tejszínnel készíteni. Attól csak finomabb lesz. 🙂
Hozzávalók:
- 1 ek. kókusz olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 2 tojás
- 1 nagy sárgarépa
- só, bors, őrölt kömény
- 1 dl csökkentett zsírtartalmú főzőtejszín
- 1 ek. glutén mentes liszt
- 2 tk. apróra vágott petrezselyem levél
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük
az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel. Rátesszük a vékony karikára vágott sárgarépát, és
még egy kicsit átpirítjuk. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával, felöntjük 6
dl vízzel, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet,és lassú tűzön
főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
Amikor elkészült, a két
felvert tojást apránként belecsorgatjuk a levesbe, majd megvárjuk amíg megfő.
Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta. A végén ízlés
szerint tehetünk bele ecetet, de aki nem szereti, ki is hagyhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése