Könnyű, nyári étel, friss, zsenge káposztából. Nem is
ragozom, jöjjön a recept. 😊
![]() |
Kapros káposzta főzelék húsgombóccal |
Hozzávalók:
- 250 g darált sertés hús
- 1 kisebb fej káposzta
- 1 csokor friss kapor
- 100 g rizs
- 4 apró paradicsom, vagy 1 közepes
- 1 zöld paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 ek. liszt
- 1 ek pirospaprika
- só, bors, őrölt kömény
- 3 ek. olíva olaj
- 3 dl víz
- 1 babérlevél
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát és a 1 gerezd reszelt
fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel.
Rátesszük a lisztet, felöntjük 3 dl vízzel, megszórjuk
pirospaprikával és alaposan összekeverjük.
Beletesszük a falatnyi kockára vágott káposztát, az aprózott
kaprot, a babérlevelet, a kockázott paradicsomot és paprikát. Alaposan
összekeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni.
A darált húshoz adjuk a rizst, a tojást, 1 gerezd reszelt
fokhagymát, 1 csapott tk. sót, borsot, őrölt köményt. Alaposan összedolgozzuk
és kb 2 cm átmérőjű, apró gombócokat formázunk belőle.
Beletesszük őket a káposztába és készre főzzük. A végén
beletesszük a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése