A kislányom egy ideje mondogatja, hogy a Mamával szeretne ebédelni. 🙂 Szerencsére a párom szülei itt laknak a közelben, úgyhogy a kis hölgy kívánsága könnyen teljesíthető.
Nagyon szeretem amikor
összeülünk egy kellemes ebédre, mert olyankor jókat beszélgetünk és a kislányom
is nagyon boldog, hogy mindenki együtt van. Nem utolsó sorban pedig imádom
amikor mindenkinek én főzhetek. 🙂
És most jöjjön a recept, amit
mindenkinek jó szívvel ajánlok, aki nagy családra, vagy sok vendégre főz.
Sajt bundában sült csirke |
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 3 db csirkemell filé
- 450 g reszelt sajt (én goudát használtam)
- liszt
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 500 ml főzőtejszín
- 2 késhegynyi szerecsendió
- só, bors, őrölt kömény, fokhagyma por
A csirkecombokat és a
csirkemellet ketté vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és
fokhagyma porral.
Egy nagy tepsit kikenünk
vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A húsokat megforgatjuk a
lisztben, a tojásban, és a reszelt sajtban, majd belehelyezzük őket a tepsibe.
A főzőtejszínbe szórjuk a
szerecsendiót és alaposan összekeverjük. Ha marad tojás a panírozásból, én azt
is bele szoktam önteni, hogy ne kelljen kidobni. Ráöntjük a tejszínes keveréket a húsokra, odafigyelve, hogy mindenhova jusson belőle.
Előmelegített sütőbe
tesszük és 200 fokon, alufóliával lefedve kb. 1 órát sütjük. Ha nagyobbak a
csirkecombok, akkor a sütési idő akár másfél óra is lehet, úgyhogy 1 óra elteltével
érdemes villával ellenőrizni, hogy mennyire puha.
Amikor már puhának
találjuk a húsokat, alufólia nélkül 220 fokon rápirítjuk a sajtot.
Én most zöldséges rizzsel
tálaltam, de sült, vagy petrezselymes burgonya is jól illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése