A mai napon is
különcködtem ebéd ügyben, mert a kis család pizzát evett. Így ki kellett
találnom magamnak is valami finomságot. Nagyon ízletes, pikáns íze lett a
húsnak a citromtól, és jól illett hozzá a saláta is. Igazi könnyed, nyári ebéd
volt, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok. 🙂
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 ek. olíva olaj
- fél citrom leve
- só, bors, oregánó,pirospaprika, kakukkfű, őrölt kömény, szerecsendió, fahéj, fokhagyma por (ízlés szerint)
Elkészítés:
A fűszereket mozsárba
tesszük a sóval, és alaposan összetörjük. A csirkemellet csíkokra, a hagymát
karikára vágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olíva olajjal és a
citrommal, majd minimum 1 órát hagyjuk pácolódni.
Forró serpenyőben arany barnára
sütjük.
Én jégsalátával és
joghurtos-snidlinges öntettel tálaltam, de készíthetünk hozzá steak burgonyát,
vagy párolt rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése