2015. június 22., hétfő

Francia saláta

Gyakran készítem ezt a salátát, mindig tartok a hűtőben hozzávalókat. Ünnepek alkalmával mindig az asztalra kerül, de hétköznapokon is szeretjük akár vacsorára egy friss zsömlével.
Most kaszinó tojás mellé készült, és natúr sült csirkemellet kínáltam hozzá.

Francia saláta
Hozzávalók:
  • 200 g zöldborsó
  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 közepes burgonya
  • 3 nagy csemege uborka
  • 1 nagy alma
  • 200 g tejföl
  • 300 g natúr joghurt (lehet tejföllel helyettesíteni)
  • 230 g majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 2 tk. citromlé
  • só, fehér bors, cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:

A sárgarépát és a burgonyát kis kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben puhára főzzük.
A tejfölt és a joghurtot kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. A csemege uborkát és a hámozott almát apró kockákra vágjuk, majd az öntethez adjuk.
A kihűlt zöldségeket szintén hozzáadjuk, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Én mindig a fogyasztást megelőző napon készítem el, és másnapra tökéletes az íze.


Sültek, rántott ételek mellé jó köret, de előételként is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése