Gyakran készítem ezt a
salátát, mindig tartok a hűtőben hozzávalókat. Ünnepek alkalmával mindig az
asztalra kerül, de hétköznapokon is szeretjük akár vacsorára egy friss
zsömlével.
Most kaszinó tojás mellé
készült, és natúr sült csirkemellet kínáltam hozzá.
Francia saláta |
- 200 g zöldborsó
- 3 közepes sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 3 nagy csemege uborka
- 1 nagy alma
- 200 g tejföl
- 300 g natúr joghurt (lehet tejföllel helyettesíteni)
- 230 g majonéz
- 1 tk. mustár
- 2 tk. citromlé
- só, fehér bors, cukor (ízlés szerint)
A sárgarépát és a
burgonyát kis kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben puhára főzzük.
A tejfölt és a joghurtot kikeverjük
a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. A
csemege uborkát és a hámozott almát apró kockákra vágjuk, majd az öntethez
adjuk.
A kihűlt zöldségeket
szintén hozzáadjuk, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Pár órára a hűtőbe
tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Én mindig a fogyasztást megelőző napon
készítem el, és másnapra tökéletes az íze.
Sültek, rántott ételek
mellé jó köret, de előételként is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése