Már egy ideje készülök a kaszinó tojás készítésére, de valahogy mindig elmaradt.
Eddig mindig akkor ettünk, amikor a párom anyukája készített, de most gondoltam a tettek mezejére lépek és én is neki ugrok. Annyi gondom volt csak, hogy nem volt itthon téli szalámim, ugyanis anyósom mindig azzal készíti. Ő azzal keveri össze a főtt tojás sárgáját, és valami isteni finom.
Na, de mivel nekem erre most esélyem se volt, így szétnéztem a hűtőben és szembe találtam magam a füstölt kolbásszal. Gondoltam rosszat nem tehetek, ha ezzel helyettesítem a szalámit.
Konzultáltam anyukámmal, és arra jutottunk, hogy baj nem lehet belőle. 🙂 Hát igazunk lett. El is döntöttem, hogy mostantól amikor kaszinó tojást készítek, lesz szalámis és kolbászos is. 🙂
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 100 g füstölt kolbász
- 6 ek. majonéz
- só, fehér bors
- 2 dl tejföl
- 1/2 mk. mustár
- 1 mk. cukor
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt
keményre főzzük. Amikor kihűlt, eltávolítjuk a héját, majd félbe vágjuk.
A tojások sárgáját
robotgépbe tesszük, majd hozzáadunk 1 csipet sót és 2 ek. majonézt. A
kolbászról levesszük a héját, és a majonézes tojás sárgával együtt pépesre
turmixszoljuk.
A mártáshoz kikeverjük a
tejfölt a maradék majonézzel, és a mustárral, majd ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, cukrozzuk.
A kolbászos masszát a
tojásfehérjékbe töltjük, majd egy tálba helyezzük. Én francia salátára tettem
őket, de ha valaki nem szereti, vagy nincs kedve készíteni mellé, akkor elég, ha
ráönti a mártást.
Pár órára hűtőbe tesszük,
hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése