Nagyon szeretem a
cukkinit, szinte minden nap megenném. Jó, hogy sokféleképpen el lehet
készíteni, és nem igényel sok időtöltést a konyhában, ezen kívül rendkívül
egészséges. A család többi tagja is szívesen megeszi, bár a kislányomnak néhány
variációval vannak fenntartásai. 🙂 Ettől függetlenül én lelkesen próbálkozom.
Most egy finom köret kerekedett belőle, amit biztos, hogy még máskor is el
fogok készíteni.
Parmezános-gombás rizzsel töltött cukkini |
Hozzávalók:
Tálalhatjuk köretként,
vagy önálló fogásként. Nálunk most sült pulykacomb mellé volt a köret.
- 2 db cukkini
- 350 g párolt rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 300 g csiperke gomba
- 50 g parmezán
- 3 ek. olíva olaj
- 2 ek. aprított petrezselyem zöld
- só, bors,
- 50 g reszelt sajt (bármilyen amit szeretünk)
Elkészítés:
Elkészítjük a párolt rizst, ha megvan félre tesszük.
Az olíva olajon megfuttatjuk
az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a kockára vágott gombát, és az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet megsütjük.
Amikor
elkészült, öntünk rá kb. 1 dl húslevest (porból is lehet készíteni), egyet
forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
Belekeverjük a párolt
rizst, majd ráreszeljük a parmezánt, és alaposan összekeverjük.
A cukkinikat alaposan
megmossuk és hosszában ketté vágjuk. A belsejüket kikanalazzuk és beletöltjük a
gombás rizst.
Megszórjuk reszelt sajttal (én itt is parmezánt használtam, de
lehet rá tenni valami zsírosabbat is, hogy ne legyen annyira ropogós), majd 180
fokon 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése