2015. június 24., szerda

Parmezános-gombás rizzsel töltött cukkini

Nagyon szeretem a cukkinit, szinte minden nap megenném. Jó, hogy sokféleképpen el lehet készíteni, és nem igényel sok időtöltést a konyhában, ezen kívül rendkívül egészséges. A család többi tagja is szívesen megeszi, bár a kislányomnak néhány variációval vannak fenntartásai. 🙂 Ettől függetlenül én lelkesen próbálkozom. Most egy finom köret kerekedett belőle, amit biztos, hogy még máskor is el fogok készíteni.

Parmezános-gombás rizzsel töltött cukkini

Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • 350 g párolt rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 300 g csiperke gomba
  • 50 g parmezán
  • 3 ek. olíva olaj
  • 2 ek. aprított petrezselyem zöld
  • só, bors,
  • 50 g reszelt sajt (bármilyen amit szeretünk)
Elkészítés:

Elkészítjük a párolt rizst, ha megvan félre tesszük.

Az olíva olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a kockára vágott gombát, és az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet megsütjük. 

Amikor elkészült, öntünk rá kb. 1 dl húslevest (porból is lehet készíteni), egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.


Belekeverjük a párolt rizst, majd ráreszeljük a parmezánt, és alaposan összekeverjük.


A cukkinikat alaposan megmossuk és hosszában ketté vágjuk. A belsejüket kikanalazzuk és beletöltjük a gombás rizst. 



Megszórjuk reszelt sajttal (én itt is parmezánt használtam, de lehet rá tenni valami zsírosabbat is, hogy ne legyen annyira ropogós), majd 180 fokon 30 percig sütjük.

Tálalhatjuk köretként, vagy önálló fogásként. Nálunk most sült pulykacomb mellé volt a köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése