A napokban hűtőtakarítás
van nálunk, mert jövő hét elején nyaralni megyünk, (Juhuuuu!!! Alig várom! 😁)
és nem akarok semmi romlandót hagyni benne.
Emiatt ma egy lecsós
finomságra esett a választásom, mert tele vagyok paradicsommal és paprikával.
Igaz, ipari mennyiségben fogy nálunk mindkettő, mert nagyon szeretjük, de most
kicsit összegyűlt.
Szembe találtam magam még
ezen kívül egy doboz krémsajttal és egy fél flakon főzőtejszínnel, úgyhogy
gondoltam készítek egy felturbózott lecsós szeletet.
A hús finom, puha lett, a
lecsó pedig ellenállhatatlanul krémes. Szóval jól sikerült, máskor is jöhet. 🙂
- 2 csirkemell filé
- 3 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olíva olaj
- 200 g krémsajt
- 150 ml főzőtejszín
- 2 ek. paradicsom püré
- só, bors, őrölt kömény
- 1 ek. cukor (elhagyható)
Elkészítés:
Az olíva olajon megdinszteljük
az apróra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
őrölt köménnyel, majd amikor kissé megpuhult, rátesszük a csíkokra vágott
paprikát és paradicsomot.
Közepes lángon összeforraljuk, hozzáadjuk a
paradicsom pürét, a cukrot, felöntjük kb. 1 dl vízzel és alaposan
összekeverjük.
A csirkemellet szeletekre
vágjuk, hozzáadjuk a lecsóhoz, majd az egészet készre főzzük.
A krémsajtot
összekeverjük a tejszínnel és a lecsóhoz keverjük. Az egészet alaposan összeforraljuk,
és megvárjuk amíg besűrűsödik.
Én most párolt rizst adtam hozzá, de nokedlivel vagy tarhonyával is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése