Ez egy igazi maradék mentő recept, mert mindenből volt
itthon egy kicsi. Nem is vesződtem a hagyományos rakott karfiol összerakásával,
inkább gyorsan összekevertem mindent és bedobtam a sütőbe. Nem lett belőle túl
nagy adag, de egy ebédre bőven elég volt két embernek.
- 250 g pörkölt (nekem vegyes volt itthon, csirkemell-zúza-szív)
- 3 nagyobb karfiol rózsa (nekem fagyasztott volt itthon)
- 100 g jázmin rizs
- ételízesítő
- bors
- 1 ek. petrezselyem zöld
- 2 ek. olíva olaj
- 100 g krémsajt
- 100 g főzőtejszín
- 50 g reszelt sajt
A rizst kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük
dupla adag vízzel, borsozzuk, majd megszórjuk ételízesítővel. A karfiolt apróra tördeljük és a rizshez
adjuk. Lefedve pár percig forraljuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.
Minimum fél óráig hagyjuk így párolódni.
Amikor a rizs magába szívta a vizet és megpuhult,
belekeverjük a pörköltet.
Ha az edényünk nem tehető sütőbe, akkor átöntjük a rizses
húst egy hőálló tálba, vagy tepsibe.
Egy tálkában elkeverjük a krémsajtot a tejszínnel, és a
rizsre simítjuk.
Ráreszeljük a sajtot és megszórjuk egy kis petrezselyem
zölddel.
220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése