Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek - a nevétől
függetlenül - semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom
felkiáltott, hogy “Bagetti!", és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő
azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. 🙂 Nem is volt
hajlandó mást enni ebédre, hiába főztem meg a kedvenc Pulyka húslevesét. 🙂
Sonkás-sajtos bagetti |
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1,5 ek. cukor
- 1 tk. só
- 3 dl tej
- 300 g gépsonka
- 30 g olvasztott vaj
- 240 g reszelt sajt
- szezámmag
- 1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral (Kb. 1 tk.) felfuttatjuk az
élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott
élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd
meleg helyen fél órát kelesztjük.
Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító
gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk és kör alakúra
nyújtjuk.
2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd
rátesszük a másik két lapot.
Kissé
lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
A széles végükről
kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és
még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és
megszórjuk egy csipet szezámmaggal.
Előmelegített 175-180
fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése