2015. június 5., péntek

Sonkás-sajtos bagetti

Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek - a nevétől függetlenül - semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom felkiáltott, hogy “Bagetti!", és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. 🙂 Nem is volt hajlandó mást enni ebédre, hiába főztem meg a kedvenc Pulyka húslevesét. 🙂

Sonkás-sajtos bagetti

Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1,5 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 3 dl tej
  • 300 g gépsonka
  • 30 g olvasztott vaj
  • 240 g reszelt sajt
  • szezámmag
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

1 dl langyos tejben, kevés cukorral (Kb. 1 tk.)  felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. 


Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.



2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik két lapot.


Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk.


A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk.


Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és megszórjuk egy csipet szezámmaggal.
Előmelegített 175-180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése