Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, csak
ajánlani tudom. Igaz, én nem kóstoltam meg, de a kritikusaim szerint nagyon
finom. 🙂 Ők meg aztán őszintén megmondják a véleményüket. 🙂
A tészta mennyisége fél adag, így aki nagyobb családnak süt,
nyugodtan duplázhat.
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 3 tojás
- 125 g barna cukor (lehet sima kristály cukor is)
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 ek. víz
- 60 g étcsokoládé
- 60 g tejcsokoládé
- 125 g áfonya
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját és a cukrot habosra
keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só
hozzáadásával.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a
sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot, majd
belekeverjük a kb. 1 centis darabokra vágott csokit.
Egy tepsit (15x30 cm) kibélelünk sütőpapírral (picit ki is
lehet vajazni, én most elfelejtettem 🙂), majd belesimítjuk a masszát.
A tetejére szórjuk az áfonyát.
175-180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
Kevés porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése