2015. június 2., kedd

Áfonyás-csokoládés piskóta

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, csak ajánlani tudom. Igaz, én nem kóstoltam meg, de a kritikusaim szerint nagyon finom. 🙂 Ők meg aztán őszintén megmondják a véleményüket. 🙂
A tészta mennyisége fél adag, így aki nagyobb családnak süt, nyugodtan duplázhat.
 
Áfonyás-csokoládés piskót

Hozzávalók:
  • 100 g liszt
  • 3 tojás
  • 125 g barna cukor (lehet sima kristály cukor is)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 ek. víz
  • 60 g étcsokoládé
  • 60 g tejcsokoládé
  • 125 g áfonya
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. 
A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot, majd belekeverjük a kb. 1 centis darabokra vágott csokit.
Egy tepsit (15x30 cm) kibélelünk sütőpapírral (picit ki is lehet vajazni, én most elfelejtettem 🙂), majd belesimítjuk a masszát.


A tetejére szórjuk az áfonyát.


175-180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Kevés porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése