Nagyon
szeretjük a pörköltet. A csülökpörkölt az egyik nagy favorit, bármikor teszem
az asztalra, egy szemig elfogy. Nem épp egy diétás táplálék, de szerintem éppen
ezért olyan finom. 😊
Hozzávalók:
- 500 g vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg bőrös csülök
- 1 paradicsom,
- 1 paprika
- só, bors, őrölt kömény,
- 2 babérlevél
- pirospaprika
- olaj
- 500 g tarhonya
Elkészítés:
Kevés olajon
megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel
ízesítjük. Beletesszük a pirospaprikát, a kockára vágott csülköt, a
babérlevelet, a paradicsomot, a paprikát és készre főzzük.
Kevés
olajon megpirítjuk a tarhonyát, felöntjük vízzel, sózzuk és néha megkevergetve készre
főzzük. Az elkészített tarhonyát belekeverjük a kész pörköltbe, és kb. 10
percig állni hagyjuk, hogy a tarhonya beszívja a pörkölt szaftot.
Bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése