Az utóbbi 10 évben igazi leves imádó lett belőlem. Amikor
gyerek voltam a világból ki lehetett kergetni vele, de manapság nagyon gyakran
készítem. Legyen az bármilyen leves, jöhet! Szerencsére a családom is szívesen
fogyasztja, így mindig örömmel fogadják.
Jelen esetben egy szívmelengető fogásra vágytam és ez lett belőle. Ez egy elég
tartalmas, laktató étel, és nagyon finom.
Tejszínes burgonyagombóc leves |
Hozzávalók:
- 4 ek. olíva olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- 500 g csirkemell (vagy bármilyen más hús amit szeretünk)
- 1 közepes paradicsom
- 1 tv paprika
- 150 g zöldborsó
- 150 g sárgarépa
- 150 g zellergumó
- fél csokor petrezselyem
- 3 dl főzőtejszín
- A gombóchoz:
- 300 g főtt burgonya
- 100 g liszt
Az olívaolajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és a pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott húst, a paprikát és a paradicsomot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor félig megpuhult a pörkölt, hozzáadjuk a zöldségeket és
az apróra vágott petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Amíg fő a levesünk, elkészítjük a gombócokat.
A felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd
burgonyanyomón áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és alaposan
összegyúrjuk. Falatnyi gombócokat formálunk, és amikor elkészült a levesünk,
belefőzzük.
A legvégén hozzáadjuk a főzőtejszínt, és az egészet
összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése