A férjem nagy kedvence ez a saláta. Amikor cordon bleu-t készítek,
akkor a sajtos-gombás rizs mellett ez a paradicsom saláta is elengedhetetlen :).
Paradicsom saláta |
Hozzávalók:
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 kis darab vöröshagyma
- oregano
- só
- őrölt bors
- ecet 25 %-os
- cukor
A paradicsomokat félbe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A
megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, őrölt borssal és oregánóval, majd óvatosan
összekeverjük.
Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd öntetet készítünk 1 ek. ecetből,
2 ek. cukorból és 2,5 dl vízből. A hagymás paradicsomhoz öntjük és a
hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése