Megint
egy étel, amely tészta függőségemet bizonyítja. 🙂 Gyerekkorom óta imádom!
Anyukám nem pirospaprikával készítette, hanem pirított hagymát és tört
burgonyát kevert a tésztához. Isteni úgy is, de ez most a paprikás krumplis
változat.
- 45 dkg burgonya
- 25 dkg fodros nagy kocka tészta
- 2 db közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- só, pirospaprika, bors
Az
apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, enyhén megsózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.
A megtisztított, kockára
vágott burgonyát hozzákeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd
készre főzzük.
A
tésztát sós vízben puhára főzzük.
A
megpuhult burgonyát a fakanál segítségével kissé összetörjük, majd összekeverjük a
főtt tésztával.
Savanyúsággal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése