2015. május 15., péntek

Burgonyás tészta

Megint egy étel, amely tészta függőségemet bizonyítja. 🙂 Gyerekkorom óta imádom!

 Anyukám nem pirospaprikával készítette, hanem pirított hagymát és tört burgonyát kevert a tésztához. Isteni úgy is, de ez most a paprikás krumplis változat.

Burgonyás tészta 

Hozzávalók:
  • 45 dkg burgonya
  • 25 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • só, pirospaprika, bors
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát. 

A megtisztított, kockára vágott burgonyát hozzákeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük.

A tésztát sós vízben puhára főzzük.

A megpuhult burgonyát a fakanál segítségével kissé összetörjük, majd összekeverjük a főtt tésztával.

Savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése