Először a régi munkahelyemen ettem ilyen levest és azonnal
beleszerettem. Sokkal könnyebb étel, mint a hagyományos, húsos gulyás, de mégis visszaadja az ízét. Hó végi
spórolósnak pont megfelel. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 2 db fokhagymagerezd
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg fodros nagy kocka tészta
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek ételízesítő
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 ek szárított petrezselyemzöld
- 2 ek olíva olaj
A megtisztított vöröshagymát apró kockára szeleteljük és olíva
olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot, az
őrölt köményt, és az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük.
Megtisztítjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd kisebb kockákra
szeleteljük és hozzáadjuk a pörköltalaphoz. Beleszórjuk a petrezselymet,
felöntjük kb 1,5 liter vízzel és elkezdjük főzni. Amikor már forr, hozzáadjuk a
tésztát, és lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk.
Ha valaki nem szereti túl sűrűn a leveseket, tehet még bele vizet,
de akkor több ételízesítőt és sót kell hozzáadni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése