2015. május 15., péntek

Hamis gulyás

Először a régi munkahelyemen ettem ilyen levest és azonnal beleszerettem. Sokkal könnyebb étel, mint a hagyományos, húsos  gulyás, de mégis visszaadja az ízét. Hó végi spórolósnak pont megfelel. :)

Hamis gulyás
Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld
  • 2 ek olíva olaj
Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát apró kockára szeleteljük és olíva olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot, az őrölt köményt, és az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük.
Megtisztítjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd kisebb kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a pörköltalaphoz. Beleszórjuk a petrezselymet, felöntjük kb 1,5 liter vízzel és elkezdjük főzni. Amikor már forr, hozzáadjuk a tésztát, és lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk.
Ha valaki nem szereti túl sűrűn a leveseket, tehet még bele vizet, de akkor több ételízesítőt és sót kell hozzáadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése