Néha rám jön, hogy ennék valami különlegeset, valami
egzotikust, valami nem hétköznapit. Aztán ha elkészítem, hónapokig eszembe se
jut. 🙂 Egy ilyen rohamom gyümölcse ez a recept is. Nagyon finom, bár a
fűszerek elég dominánsak.
Tehetünk bele chilit is, ha szeretjük a csípőset. Nekem
esélyem se volt, mert egy 2 és fél éves hölgyike is lakmározott belőle. 🙂
Indiai sertés ragu |
Hozzávalók:
- 3 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g sertés comb
- 2 ek. kókuszzsír
- 50 g paradicsom püré
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kisujjnyi gyömbér
- 400 ml kókusztej
- 0,5 dl fehérbor
- 3 dl húsleves
- 1 nagy paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só, bors, kurkuma, garam masala, curry, koriander
Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát
megfuttatjuk a kókuszzsíron. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a nagylyukú
reszelőn lereszelt sárgarépát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát.
Kis ideig pirítjuk, majd belereszeljük a gyömbért,
hozzáadjuk a paradicsompürét.
Beletesszük a kockára vágott sertés húst, majd a ragut
felöntjük a borral és a húslevessel.
Ízlés szerint adunk hozzá a fűszerekből,
majd alaposan összekeverjük.
Lassú tűzön főzzük amíg a hús félig megpuhul, majd felöntjük
a kókusztejjel. Addig főzzük amíg minden meg nem puhul és besűrűsödik szaftja.
Párolt citromos rizzsel tálaltam. A rizst a szokásos módon
készítjük, csak miután felforrt, egy félbe vágott citromot teszünk bele. Kissé
pikáns, kellemes ízt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése