2015. május 15., péntek

Indiai sertés ragu

Néha rám jön, hogy ennék valami különlegeset, valami egzotikust, valami nem hétköznapit. Aztán ha elkészítem, hónapokig eszembe se jut. 🙂 Egy ilyen rohamom gyümölcse ez a recept is. Nagyon finom, bár a fűszerek elég dominánsak.
Tehetünk bele chilit is, ha szeretjük a csípőset. Nekem esélyem se volt, mert egy 2 és fél éves hölgyike is lakmározott belőle. 🙂

Indiai sertés ragu
Hozzávalók:
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 600 g sertés comb
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 50 g paradicsom püré
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kisujjnyi gyömbér
  • 400 ml kókusztej
  • 0,5 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • só, bors, kurkuma, garam masala, curry, koriander
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megfuttatjuk a kókuszzsíron. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát.

Kis ideig pirítjuk, majd belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a paradicsompürét.

Beletesszük a kockára vágott sertés húst, majd a ragut felöntjük a borral és a húslevessel. 

Ízlés szerint adunk hozzá a fűszerekből, majd alaposan összekeverjük.

Lassú tűzön főzzük amíg a hús félig megpuhul, majd felöntjük a kókusztejjel. Addig főzzük amíg minden meg nem puhul és besűrűsödik szaftja.

Párolt citromos rizzsel tálaltam. A rizst a szokásos módon készítjük, csak miután felforrt, egy félbe vágott citromot teszünk bele. Kissé pikáns, kellemes ízt ad neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése